• Κοινωφελης Επιχειρηση Δημου Αρχαιας Ολυμπιας

ΠΡΟΦΙΛ

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας είναι δήμος της Δυτικής Ελλάδας που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Λασιώνος, Λάμπειας και Φολόης.

Η έκταση του νέου Δήμου είναι 544.88 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 13.409 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του νέου δήμου ορίστηκε η Αρχαία Ολυμπία, με τοπικές έδρες το Λάλα, τη Λαμπεία , το Χάνι Πανόπουλου και την Αρχαία Ολυμπία.

Η κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με διακριτικό τίτλο Κ.Ε.Δ.ΑΟ. , είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο συστάθηκε το έτος 2011 από τις δημοτικές κοινωφελείς επιχείρησης των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Λαμπείας και Λασιώνος, με έδρα την Αρχαία Ολυμπία , σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης.

Η επιχείρηση συστάθηκε με σκοπό τον πολιτισμό , το περιβάλλον και την κοινωνική προστασία & αλληλεγγύη και έχει τις εξής δραστηριότητες:

  • Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας το οποίο ίδρυσε και λειτουργεί από το 2013 στο Μπαντούνειο Πολιτιστικό Κέντρο Πελοπίου.
  • Το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι (Β.Σ.Σ.) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας από το 2011 , το οποίο έχει έδρα την Αρχαία Ολυμπία και εξυπηρετεί ολόκληρο το Δήμο.
  • Το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας , το οποίο έχει έδρα στο Κοσκινά Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Το Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας , το οποίο πραγματοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες στο Θέατρο « ΟΛΥΜΠΙΑ» στο Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας και στο Θέατρο «ΔΑΣΟΥΣ» στο Δρούβα Αρχαίας Ολυμπίας.