Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παιδικού Σταθμού «Ο Μικρός Αρκούδος»

Μαγική ατμόσφαιρα στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παιδικού Σταθμού «Ο Μικρός Αρκούδος»

Χριστούγεννα είναι λέξη μαγική και τα παιδιά είναι αυτά που μας θυμίζουν πως Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη και κυρίως προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Μέσα σε ένα κλίμα γιορτινό και χαράς οι μαθητές-τριες του Παιδικού μας Σταθμού «Ο Μικρός Αρκούδος» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, παρουσίασαν την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους,  που ήταν βασισμένη στη δραματοποίηση του  παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι».

Λίγα λόγια για την υπόθεση

 Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης, ένα ποντικάκι, μένει με τον παππού του σε μια ποντικότρυπα. Θέλει με κάθε τρόπο να αγγίξει ένα αστέρι. Πλησιάζουν Χριστούγεννα και η οικογένεια που κατοικεί στο σπίτι στολίζει το δέντρο. Το ποντικάκι ενθουσιάζεται καθώς βλέπει το αστέρι στην κορυφή του δέντρου και αποφασίζει να το αγγίξει. “Ποτέ δε θα καταφέρεις να αγγίξεις ένα αστέρι. Είναι πολύ ψηλά”, του μεταφέρει σε γλυκείς τόνους ο παππούς του. Εκείνο δεν πτοείται. Προσπαθεί ξανά και ξανά ώσπου το αστέρι έρχεται…στο σαλόνι του σπιτιού τους! Ναι! Είναι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Σκαρφαλώνει αλλά κάθε φορά κάποιος, ένα στρατιωτάκι, μια κουκλίτσα, ένα ναυτάκι, το καθυστερούν και προσπαθούν να του αλλάξουν τα σχέδια. Στο τέλος το ποντικάκι καταφέρνει να πετύχει το γλυκό του όνειρο.

Εκτός από το θεατρικό τους, τα παιδιά συμμετείχαν με ποιήματα , τραγούδια και χορευτικά.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στο παιδαγωγικό προσωπικό του Παιδικού Σταθμού τις κυρίες Χαριτοπούλου Γεωργία και Μπουγά Γιώτα , καθώς και στον κ. Μαρούντα Σωτ. από το βοηθητικό προσωπικό, που μας χάρισαν αυτή την καταπληκτική χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Με το πέρας της γιορτής δόθηκαν  πλούσια δώρα στους μικρούς μαθητές από τις «Νεράιδες των Χριστουγέννων» και ανταλλάχτηκαν ευχές για Χρόνια Πολλά , Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο με Υγεία Νέο Χρόνο, απολαμβάνοντας τα νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά από τα χέρια των γονιών των μικρών μαθητών και μαθητριών μας!!!

Instagram του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας

https://www.instagram.com/anc.olympia_official/

Επιστροφη