Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας: Κυψέλη Πολιτισμού

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας! Κυψέλη Πολιτισμού!

Με μια διαδρομή 22 χρόνων, από την πρώτη παράσταση στην ιστορία με τον θρύλο των μπαλέτων Μπαλσόι, Μικαέλ Μπαρίσνικοφ, μέχρι σήμερα, το Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ (Φλόκα), ανέδειξε και εμπλούτισε την ήδη βαριά πολιτιστική κληρονομιά της Ολυμπίας με παραστάσεις και δρώμενα τέχνης και πολιτισμού.

Φέτος, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η ΚΕΔΑΟ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας), κάνουν το επόμενο μεγαλύτερο βήμα στην ιστορία του Φεστιβάλ. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διακεκριμένου συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή, χαράσσει μια μακροπρόθεσμη πολιτιστική πολιτική και διαχειρίζεται την υλοποίησή της. Ο στόχος είναι να γίνει το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας, μια κυψέλη πολιτισμού, που εκτός από τη φιλοξενία εποχικών παραστάσεων, θα παράγει δικές του θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, θα συνεργάζεται με άλλα Φεστιβάλ της χώρας και του εξωτερικού στη δημιουργία παραστάσεων και εκπαιδευτικών δράσεων, θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί μουσικά και θεατρικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες και ποικίλες πρωτοποριακές καλλιτεχνικές δράσεις σε μη θεατρικούς χώρους.

H πανδημία του COVID 19 δεν επέτρεψε να γίνει η ιδανική προετοιμασία για να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βασισμένο στην παραπάνω φιλοσοφία. Τέθηκαν όμως οι βάσεις του σχεδίου, επενδύοντας στις υποδομές, στην εύρεση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού και στον σχεδιασμό ενός μικρού, ως προς τον αριθμό, προγράμματος, το οποίο όμως δεν υπολείπεται σε καλλιτεχνική αξία και περιλαμβάνει όχι μόνο παραστάσεις, αλλά και δράσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Με την υποστήριξη του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, τη συνεργασία του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, κ. Δημήτρη Κωσταριά, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όλων όσων ασχολούνται επαγγελματικά με τον Πολιτισμό στην ευρύτερη περιοχή και σε συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς (και όχι μόνο) φορείς της κοινωνίας των πολιτών, το Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας φιλοδοξεί να γίνει μοντέλο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και να αποκτήσει ταυτότητα αντάξια της ιστορίας του τόπου.

 

Επιστροφη